Stalhouderij Ora Et Labora
header

Stalhouderij

 

Wij hebben verschillende rijtuigen die voor diverse evenementen ingezet kunnen worden.

 

De rouwkoets

De rouwkoets is oorspronkelijk afkomstig uit Kerkdriel waar hij rond 1920 gebouwd is. De ornamenten zijn authentiek. Ook de wielen zijn origineel en beslagen met ijzer.

Deze koets wordt getrokken door onze Friese paarden en is bedoeld om de overledene naar zijn of haar laatste rustplaats of afscheid te brengen.


rouwkoets links   rouwkoets achter   rouwkoets

 

De tilbury

Dit rijtuig is voor twee personen, hij wordt getrokken door één paard. Men noemde deze koets wel de boerensjees.

tilbury kap hoog   tilbury lamp   tilbury kap laag

 

De kaaswagen

De kaaswagen, gebouwd rond 1930, is in te zetten voor verschillende evenementen. Wanneer de wens aanwezig is om de overledene op een eenvoudige wijze naar zijn of haar rustplaats te brengen bijvoorbeeld. Hij kan eveneens dienst doen als volgwagen met de bloemen.

Het is ook mogelijk deze wagen te benutten voor een feest of een bruiloft. Hij is voor vele doeleinden in te richten en op te sieren.

Stuurt u ons een mailtje of belt u ons met uw verlangens en wij kijken wat de mogelijkheden zijn. We kunnen aan veel van uw wensen tegemoet komen.

_DSC2733

 

De platte boerenwagen

Voor de platte boerenwagen uit 1950 geldt hetzelfde als voor bovenstaande kaaswagen: hij is voor meerdere gelegenheden inzetbaar.

P1100118

 

Het kinderkarretje

Wanneer een kind overlijdt, is er vaak behoefte aan een bij het kind passend vervoermiddel. De grotere wagens kunnen dan wat kil aandoen omdat er zo veel ruimte om het kind heen is. Het idee van beschutting valt dan weg. Wij hebben gemeend dit op te lossen door een speciaal voor kinderen bestemd voertuig aan te schaffen. Ook dit karretje kan naar uw wensen worden ingericht. Het wordt getrokken door onze Shetlanderpony Herby of door één van zijn maatjes.

P1110997

 

De Landauer

Deze prachtige bordeauxrode koets stamt uit 1890. Voorzien van rubber beslag. Ook deze koets is in te zetten voor de meest uiteenlopende gelegenheden. Denkt u aan bruiloften, jubilea, volgwagen bij een uitvaart. Ook Sinterklaas reserveert regelmatig een plekje in deze koets. Daaraan voldoen wij natuurlijk met plezier.

landauer kap hoog   landauer deur open   landauer kap laag

 

De arreslee

P1110992